Loes On Fire

Who is on Fire? Ik (Loes Glas-Weijers) kan voor je vlammen als scrummaster, trainer, workshopfacilitator of dagvoorzitter. Ik ben in 2014 opgeleid bij de gemeente Den Haag als scrummaster en heb daar veel projecten in het sociale domein mogen begeleiden. In 2018 heb ik de stap gemaakt om van het scrummasterschap mijn beroep te maken.

Mijn eerste opdracht was het opleiden van de nieuwe lichting scrummasters voor de gemeente Den Haag. Zowel het ontwikkelen van de training als ook de training geven vond ik super om te doen. Wat een energie kreeg ik van de inzichten die de deelnemers gedurende de 4 dagen opdeden. De aha-momentjes, de oefeningen, de ervaringen.. de dagen vlogen voorbij! Ik leefde op een high en was super gelukkig dat niet alleen ik, maar ook de deelnemers mijn training top vonden.

En de keren daarna dat ik mijn training gaf, ervaarde ik hetzelfde gevoel. En ook bij de workshops en het begeleiden van groepen als scrummaster of portfoliobegeleider. Ik ga ‘aan’ van het begeleiden van teams & van het delen van inzichten over scrum en andere agile methodieken.

Wat mijn klanten met elkaar gemeen hebben is dat ze graag aan de slag willen met scrum buiten de IT en/of portfolio management maar niet zo goed weten waar ze moesten starten, ze zijn hongerig naar informatie. Ze willen graag proberen, ervaren en zijn niet bang om zich bloot te geven. Ze krijgen energie van de structuur en de vrijheid van scrum, zoeken naar manieren om beter samen en als team te werken, om efficiënter te werken, maar ook om met meer fun te werken. Mijn klanten zijn non-profits, scholen en overheden, maar ook bedrijven met een ‘for good’ purpose. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld.

Wil jij meer weten over scrum of een andere agile methodiek, wil je draagvlak creëren met je project, slimmer organiseren en meer verbindingen vormen? Of wil je opgeleid worden tot scrummaster? Wil je gelijk aan de slag? Neem dan contact met mij op en wie weet kan ik jou ook aansteken met het scrumvirus! En je krijgt dan ook echt mij die het vuurtje voor je aansteekt, soms samen met een andere trainer, want samen is nou eenmaal leuker dan alleen.